اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو دریادار سیاری در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه خواجه نصیر که عصر امروز در این دانشگاه برگزار شد، گفت: حضور در دریا و بهره برداری از منابع دریایی، تهدید دریا، علمی است و نیازمند فکر و پژوهش و دانش است. کسانی که توانسته اند در حوزه دریایی به صورت علمی کار کنند، قدرت برتر دنیا هستند. امیدواریم ما هم بتوانیم با علم و دانش، بهره برداری مان را از این حوزه بالا ببریم، چون بدون علم نمی توان در دریا حرفی برای گفتن داشت.
وی افزود: ۹۰ درصد تجازت از طریق دریا صورت می گیرد و ۹ گذرگاه مهم از جمله هرمز، گذرگاه های تجارت جهانی هستند که چهار مسیر مهم آن در منطقه شامل حال ما می شود و این جایگاه کشور ما را از لحاظ دریایی نشان می دهد؛ که جایگاه بالایی دارد و به همه آب های آزاد دنیا متصل است.
سیاری ادامه داد: مهمترین موارد استفاده از حوزه دریایی داشتن ساحل مناسب، نگاه مردم به دریا و سیاست دولتمردان است؛ چون دریا بحث اقتصادی را در بر می گیرد و ایجاد بنادر می تواند بیشترین فضا را برای پیشرفت کشور در این حوزه فراهم کند، اگر سواحل ما به سمت دریایی برود و از سواحل دریایی استفاده کنیم، مشکل بیکاری در کشور حل خواهد شد.
فرمانده نیرویی دریایی ارتش اظهار داشت: تمام طرح های مهم دنیا در کنار دریا قرار گرفتند؛ به جز کشور ما که در مهمترین شهر ما در مجاورت دریا ۴۰۰ هزار نفر زندگی می کنند، در چند صد سال اخیر استعمار تلاش کرده که مردم را از دریا دور کند و امروز توانسته به این هدف برسد.
وی با اشاره به مجاورت کشورمان با اقیانوس هند گفت: مجاورت ما با این اقیانوس فرصت های زیادی ایجاد کرده، اما اگر نتوانیم از این فرصت استفاده کنیم تبدیل به تهدید خواهد شد.
سیاری خاطر نشان کرد: ۹۳ درصد صادرات و واردات ما از راه دریایی انجام می شود، در صورتی که ۳۷ درصد مرزهای ما را به خود اختصاص می دهد.
فرمانده نیرویی دریایی ارتش با اشاره به مشکلاتی که کشورهای حاشیه خلیج فارس برای ما ایجاد کرده اند، گفت: استعمار با ایجاد ایران هراسی باعث شده کشورهای منطقه خلیج فارس با در اختیار گذاشتن منابع خود، سلاح برای مقابله با ایران خریداری کنند.
وی ادامه داد: ما باید جایگاه کشورمان را در این حوزه حفظ کنیم و از علم و دانش استفاده کنیم تا بتوانیم در برابر قدرت های منطقه بایستیم. در کشور ما دو تهدید عمده وجود دارد؛ تهدیدات منطقه ای و تهدیدات فرا منطقه ای. تهدید فرا منطقه ای آن تهدید استکبار است که اعلام کرده باید ایران دریا را ترک کند و تهدید ناامنی است که در خلیج عدن ایجاد شده و دزدی های دریایی پی در پی است که صورت می گیرد. این مسیر با وجود کوچک بودن، اقتصاد جهان را تحت تاثیر خود قرار داده و اگر نتوانیم امنیت را در این منطقه برقرار کنیم اقتصاد ما دچار مشکل می شود، چون بیشترین صادرات و واردات ما از این محل انجام می شود.
سیاری تاکید کرد: دست نیاز ما به سوی دانشگاه ها است که وارد عرصه دریایی شوند و رشته های دریایی و تخصصی را ایجاد کنند. متاسفانه این رشته ها در دانشگاه های وابسته به وزارت علوم بسبیار کم است و توجهی به آن نمی شود و همین اندک فارغ التحصیلان هم در این حوزه مشغول به کار نمی شوند.
وی یادآور شد: آمادگی داریم که دانشجویان و اساتید از تجهیزات نیروی دریایی بازدید و از نزدیک با قدرت نیروی دریایی آشنا شوند.